Actueel

Nieuws

Strandplevier kuiken net uit het nest

Recentelijk publiceerden we het nieuwe Schiermonnikoog-rapport met daarin de resultaten van de inventarisaties in 2023.

Velduilen op nest

Ook vorig jaar nestelden Velduilen in Friesland. Dit leidde tot zeker 33 broedparen in het Friese binnenland en nog eens 21 in het Friese Waddengebied.

In 2024 vindt de achtste Internationale Ooievaarstelling plaats. Voor de Nederlandse bijdrage aan deze internationale telling werken Sovon en STORK (Stichting Ooievaars Research & Knowhow) nauw samen.

Al het nieuws

Op de agenda

IJsvogel

Alweer de vijfde editie van de Landelijke IJsvogeldag komt er aan! Na eerdere successen in Hilversum, Velp, Denekamp en Tilburg zal de Landelijke IJsvogeldag in 2024 plaatsvinden in Beilen, provincie Drenthe. We hopen daarom op extra belangstelling vanuit de drie noordelijke provincies.

Tellen kan van 16 februari tot en met 3 maart

Steltkluut vrouwtje met drie jongen

Een goede traditie is opgepakt: de Zeeuwse Vogelaars avond! Het thema is “Het boerenland”. Moderne landbouw en vogels gaan niet goed samen. Wat is de stand en wat kunnen we doen om de boerenlandvogels te redden? We hebben een mooie locatie gevonden en het belooft met boeiende lezingen en ontmoetingen met oude bekenden weer een interessante gezellige avond te worden.

Naar de agenda
Roos Reinartz en Marcel Wortel maken de podcast Vogelverhalen

Podcast Vogelverhalen

Het archief van Sovon bevat een goudmijn aan vogelkennis. Voor de podcast Vogelverhalen duiken Roos Reinartz en Marcel Wortel in de archieven. Ze spreken met vogelexperts en liefhebbers in het veld. Luister mee en word ook een echte vogelkenner.