Jubileumboek

Sovon viert dit jaar het 50-jarig jubileum. In dit bijzondere jaar staat 50 jaar vogelonderzoek centraal. De Landelijke Dag op zaterdag 25 november in de Midden Nederland Hallen in Barneveld is dan ook een speciale jubileumeditie met bijzondere lezingen en bijzondere sprekers. Ook presenteren we op deze dag met trots ons jubileumboek: Vogels tellen is goud! 50 jaar Sovon Vogelonderzoek Nederland.

In dit kleurrijke boek, voorzien van vele foto’s, komen allerlei facetten van vogelonderzoek en het belang ervan aan bod. Een aantal tellers deelt hun favoriete vogelmoment en ook geven we een doorkijkje naar de toekomst.

Het boek bestaat uit drie onderdelen: terugkijken, toepassingen en soorten. Ook worden belevenissen van waarnemers uit het veld verteld en is een mooi gedicht opgenomen.

Een greep uit de onderwerpen die in het boek aan bod komen:

  • De geschiedenis van Sovon, de vogeltellingen en de waarnemers
  • De toekomst van het vogeltellen en nieuwe technieken
  • De invloed van vogelrichtlijnen, klimaatverandering, natuurbeheer, energietransitie en vogelziekten
  • Broed-, water- en wintervogels per leefgebied en de East Atlantic Flyway
  • Beschrijvingen van een aantal soorten waaronder het Paapje, de Tapuit en de Zwarte Specht

Deze onderwerpen vormen een caleidoscopisch overzicht van het werk dat Sovon in de eerste halve eeuw van haar bestaan heeft verricht. Je leest én ziet het in dit rijk geïllustreerde jubileumboek met een gouden randje!

Belangstelling?

Dankzij een financiële bijdrage van het Tringa Fonds/Ars Donandi en het Cultuurfonds kunnen we het jubileumboek gratis aanbieden aan alle vrijwilligers, leden en andere belangstellenden (zolang de voorraad strekt).

Het is niet meer mogelijk om een jubileumboek te reserveren via onze webwinkel. Heb je geen boek gereserveerd, maar heb je nog wel belangstelling voor een exemplaar? Laat je gegevens dan achter door het invullen van onderstaand formulier. Bij voldoende belangstelling volgt er mogelijk een herdruk, maar we sturen je in ieder geval een digitaal exemplaar toe!

Draaihals

We vroegen vogelaars naar hun mooiste momenten in het veld. En dat hebben we geweten, bijna 50 inzendingen! Hierbij een bloemlezing van alle reacties.

Contact

Harvey van Diek

Medewerker communicatie
Harvey van Diek
Social media, webredactie, fotoredacteur, zeldzame (broed)vogels, albinisme en afwijkende verenkleden.